Zo ziet de auto van de toekomst eruit

We leven in een gedigitaliseerde wereld waar er dagelijks grote ontwikkelingen plaatsvinden. De technologie ontwikkelt zich op hoog tempo, waardoor de markt voortdurend wordt verrijkt met nieuwe producten en uitvindingen. Ook bestaande producten worden verder ontwikkelt, zoals de auto’s.

In vergelijking met de auto’s van vroeger, heeft er een behoorlijke verandering plaatsgevonden. De huidige auto’s zijn voorzien van handige systemen die het rijden een stuk veiliger maken. Daarnaast is ook het verkeer een stuk overzichtelijker en veiliger geworden aan de hand van verkeersborden, stoplichten en flitspalen. Als het verkeer nu al in deze mate ontwikkelt is, hoe zal het verkeer er in de toekomst uitzien? In dit artikel schetsen wij de auto van de toekomst, zodat jij een klein kijkje kunt nemen in het verkeer over enkele jaren.

Duurzaam

Het klimaatprobleem is tegenwoordig een belangrijk onderwerp geworden dat een steeds grotere invloed heeft op ons leven. Om ons heen worden voortdurend oplossingen bedacht om de CO2-uitstoot sterk te verminderen en het klimaatprobleem op die manier te verhelpen. Zo wordt de markt langzamerhand verrijkt met duurzame producten. Ook de auto’s zullen in de toekomst een stuk duurzamer gaan worden. Nu zien wij al steeds vaker elektrische auto’s voorbijrijden en de benzinestations vervangen worden door elektrische oplaadpalen.

Momenteel richten de fabrikanten zich op zonne-energie. Het is de meest groene energiebron, waardoor men in de toekomst graag gebruik zou willen maken van deze bron. Het is mogelijk dat auto’s in de toekomst voorzien zijn van zonnepanelen.

Daarbij wordt ook de waterstofauto overwogen, waarbij het waterstof zou worden omgezet in elektriciteit die het voertuig in beweging zou kunnen brengen. Helaas heeft Nederland momenteel nog te weinig waterstoflaadpunten om dit idee te realiseren op korte termijn.

Optimale veiligheid

Momenteel worden de auto’s die geproduceerd worden vanaf 2022 al verplicht voorzien van enkele hulpsystemen, zoals een achteruitrijcamera set, een noodremsysteem en de mogelijkheid om een alcoholslot te plaatsen. Ook in de toekomst willen de fabrikanten zich voornamelijk richten op de veiligheid op de weg. Naast de achteruitrijcamera en andere hulpsystemen willen zij extra sensoren en camera’s plaatsen om het de bestuurder gemakkelijker en overzichtelijker te maken.

Zelfrijdende auto

Op den duur willen de fabrikanten de zelfrijdende auto op de markt brengen. Hierbij zal er geen persoon meer verantwoordelijk zijn voor de besturing, maar zal een robot deze taak overnemen. Tesla, Google en Apple zijn momenteel al zeer dichtbij de zelfrijdende auto, waardoor het niet lang zeer zal duren.

Author: admin

Share This Post On