Wat te doen tegen houtwormen?

Zitten er kleine openingen in de balken van jouw houten dakconstructies? Of tref je de laatste tijd vaak kevers aan op zolder? Dan kan dit duiden op de aanwezigheid van houtworm. Indien je dergelijke signalen opvangt, raden wij je aan om zo snel mogelijk in actie te komen. Waarom? Omdat jouw dak uiteindelijk in kan storten wanneer je niets doet. Houtworm kan de constructie namelijk volledig aantasten, waardoor deze zijn stevigheid verliest. Veel mensen hebben echter geen idee wat zij tegen houtworm kunnen doen. Daarom gaan we hier in onderstaande tekst op in.

Manieren om zelf houtworm te bestrijden
Er zijn mogelijkheden om houtworm zelf te bestrijden. Dit kan onder meer met petroleum. Je kunt dit op het houten object smeren waarin het ongedierte zit. Houtworm dat zich aan de oppervlakte van het hout bevindt, sterft wanneer het in aanraking komt met petroleum. Probleem is alleen dat larven die dieper zitten niet bereikt worden. Ook heeft petroleum geen invloed op de eitjes.

Verder kun je houtworm bestrijden met hitte of kou. Het ongedierte is namelijk niet bestand tegen extreem hoge of extreem lage temperaturen. Indien het ongedierte in jouw dakconstructie zit, is dit echter niet mogelijk. Dit geldt ook voor grote meubels. Je kunt het hout in beide gevallen namelijk niet in een oven of vriezer plaatsen. In dat geval zit er niets anders op dan een ongediertebestrijder in te schakelen.

Bestrijder verlost jou snel van houtworm
Door zelf houtworm te lijf te gaan weet je niet zeker of het ongedierte ook daadwerkelijk sterft. Hier ben je wel zeker van wanneer je een professionele bestrijder inschakelt voor houtworm bestrijden. Hij bestrijdt het ongedierte namelijk met een speciaal soort gif. De larven van de houtworm leggen hierdoor binnen de kortste keren het loodje. Dit geldt echter ook voor de eitjes. Laat je jouw hout behandelen door een ongediertebestrijder? Dan is de overlast door houtworm dus binnen de kortste keren verleden tijd.

Author: admin

Share This Post On