Zo kan je het isoleren van je zolder het beste aanpakken

In de zomer kan een zolder bloedheet worden, terwijl in de winter de temperatuur juist weer tot rond het vriespunt kan zakken. Om de temperatuur op je zolder leefbaarder te krijgen, is het isoleren van je zolder een goed idee. Maar je zolder isoleren is ook nog eens goed voor het milieu en je kan er een heleboel geld mee besparen op je energierekening. In dit artikel lees je meer over wat de beste aanpak is bij het isoleren van je zolder.

Dak isoleren

Wanneer je van plan bent je zolder als woonruimte te gebruiken, kan je het beste het dak van je zolder isoleren. Op deze manier blijft de warmte ook op de zolderverdieping hangen, wat zorgt voor een prettige temperatuur. Het isolatiemateriaal vormt namelijk een soort schil die de warmte binnenhoudt.

Zoldervloer isoleren

Daarnaast kan je ervoor kiezen om niet het dak van je zolder, maar de vloer ervan te isoleren. Deze aanpak kent verschillende voordelen. Ten eerste gaat het om een kleinere oppervlakte. Hierdoor is er minder isolatiemateriaal nodig, waardoor je minder betaalt aan materiaalkosten. Daarnaast is de klus een stuk eenvoudiger, waardoor de werkzaamheden sneller klaar zijn en je ook nog eens minder kwijt bent aan installatiekosten.

Kosten zolder isoleren

Hoe veel je kwijt gaat zijn aan het isoleren van je zolder, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Ten eerste dien je natuurlijk te kiezen of je je zoldervloer of -dak gaat isoleren. Wanneer je voor dakisolatie kiest, heb je de keuze om die vanaf binnen of langs buiten te isoleren. Daarnaast zal de uiteindelijke prijs afhankelijk zijn van welk type isolatiemateriaal je voor de klus gaat gebruiken. Ten slotte zal het eindbedrag afhangen van eventuele subsidies of andere financiële regelingen. De hoogte hiervan verschil per gemeente.

 

Author: admin

Share This Post On