Zelf een meubelstuk maken

Wie een beetje handig is, heeft er vast wel eens over nagedacht om zelf een meubelstuk te maken. Of dit nou een simpel bijzettafeltje, een grote kast of zelfs een mooie stoel is, er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om rekening mee te houden.

Een houtsoort kiezen heeft niet alleen met smaak te maken, maar ook met welk hout het eenvoudigste is qua bewerking. Zo zijn mooie eiken meubelpanelen van het harde soort en dus heel stevig. Daarnaast is het alsnog heel goed te bewerken, en wordt vanwege deze kenmerken als meest ideale massieve meubelpanelen hout gezien.

Verschillende eikensoorten hebben verschillende kenmerken. Zo bestaat er Amerikaans eikenhout dat rood en wit is, en Japanse eikenhout dat weer wat lichter is dan de Europese variant. Er zijn bedrijven die de panelen al voor kunnen zagen. Op deze manier zit je zelf niet met resthout en hoeft  er ook niet betaald worden voor dit overbodige hout. Dit levert naast een kostenbesparing ook een beter milieu op.

Een juiste behandeling van het hout levert een mooi resultaat op dat in veel verschillende interieurstijlen is toe te passen. Het zorgt er ook voor de het meubelstuk slijtvast is en lang mee kan gaan.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *