Woontrends die je niet mag missen in 2020!

2020 is weer aangebroken en dit betekent dat er overal weer een hoop veranderd. Zo ook de woontrends. We zullen je aan de hand van dit artikel op de hoogte brengen van die veranderingen op het gebied van interieur.

Ten eerste zien we dat het in 2019 steeds belangrijker wordt om handwerk in huis te halen. Vaak gaat het om bewerkte stukken hout die uniek zijn. Dit maakt het natuurlijk erg leuk. Je kunt echt pronken met jouw meubel als er maar 1 van is gemaakt. Naast houten items kun je denken aan handgemaakte vazen, potten of schilderkunst.

Wat materialen betreft zien we steeds vaker goud terugkomen. Waar we de voorgaande jaren veel koper zagen wordt er dit jaar echt plaats gemaakt voor hout. Dit materiaal is namelijk heel erg goed te combineren met donkere houtsoorten. Je ziet deze twee vaak samen bij een salontafel of een dressoir, maar ook bij een eetkamerstoel kan dit erg goed passen.

Ook zien we steeds vaker geometrische vormen terugkomen in het interieur. Je kunt denken aan duidelijke lijnvormen, zoals driehoeken, maar ook een hexagon of cirkels zien we steeds vaker terug. In het design van meubels, in het tegelwerk, of op prints voor in het huis.

Andere materialen die we steeds vaker terug zien komen is staal. Dit draag bij aan een nostalgisch industriële look voor je huis, een trend wat we ook veel terug zien komen. Dit effect kan je versterken door bijvoorbeeld enkele industriële spiegels in je huis te hangen.

Hopelijk heb je weer genoeg inspiratie op kunnen doen, zodat je dit jaar weer een frisse look kunt geven aan jouw interieur!

Author: admin

Share This Post On