Wonen tijdens een verbouwing

Als jouw woning verbouwd wordt, heb je natuurlijk een plek nodig om te verblijven tijdens de verbouwing. Nou ligt het er natuurlijk wel aan in welke mate er een verbouwing plaats vindt aan je woning of dit dan ook echt nodig is. Als je stapsgewijs elke keer een stukje gaat verbouwen dan kun je waarschijnlijk gewoon in je woning blijven wonen. Het zal dan tijdelijk even afzien zijn en je moet een tijdje tegen wat rotzooi aan kijken van de verbouwing. Maar goed, dat is voor een goed doel dan toch?

Tijdelijke woonoplossing

Ga je voor een grote verbouwing waarbij de binnenkant van je woning compleet onbewoonbaar wordt, dan moet je zorgen voor een tijdelijke woonoplossing. Bij familie verblijven, een hotel of een tijdelijke woonunit zijn dan een paar mogelijkheden. Het is natuurlijk niet mogelijk om in je woning te blijven als zowel de keuken, badkamer en wc opengebroken zijn. Dit zijn toch wel urgente ‘kamers’ in een woning. Als je weet dat je het komende jaar een grote verbouwing gaat krijgen aan je woning, kun je natuurlijk alvast beginnen met het regelen van tijdelijke huisvesting.

Eten tijdens een verbouwing

Daarnaast kan alleen een keuken verbouwing het ook al moeilijk maken om in huis te blijven omdat je simpelweg geen kant op kunt met je boodschappen of überhaupt eten kunt koken. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor het regelen van eten. Ga bij familie eten, ga gezellig uiteten bij Bistro Bruut in Enschede of bestel je eten thuis. In principe heb je bij deze 3 opties geen eigen keuken nodig. Toch is het fijn om bij een verbouwing van een langere periode wel zelf te kunnen koken dus misschien is het wel mogelijk om een klein tijdelijk keukenblok te plaatsen tijdens de verbouwing. Allerlei overwegingen die je moet maken voor je aan een verbouwing begint. Als de verbouwing eenmaal begonnen is, wordt het moeilijker om nog iets te regelen.

Author: admin

Share This Post On