Wat is het verschil tussen Hm- en Hss Houtboor

Bent u de handige klusser die nog iets meer wil weten over houtboren? In dit artikel wordt er uitgelegd wat het verschil is tussen een Hm houtboor en een Hss houtboor.

Een boor gebruikt u voor het creëren van gaten. Een boor bestaat altijd uit een schacht en een kop. Een kop bestaat ook weer uit twee gedeelten. Namelijk een centreerpunt en een voorsnijder. De voorsnijder is er om voor te bewerken en het centreerpunt boort het gat uit. Door het bewegen van de kop wordt er een gat geboord.

De schacht van een boor dient voor het vastzetten van de boor in de boorhouder(de machine) Om een goed gat te boren, dient u een juiste boor te gebruiken. Het uitboren van gaten met een verkeerde boor kan vervelende gevolgen hebben. Er kunnen hierdoor lelijke gaten ontstaan. Dit is natuurlijk precies wat u niet wilt. Om dit soort ongemakken te voorkomen vertellen wij u het verschil tussen een Hm en een Hss houtboor.

Een Hm houtboor is een metalen boortje. De Hm houtboor staat voor een boor met een harde metalen punt. Dit houdt in dat het een boor is die gemakkelijk gebruikt kan worden bij het boren in zachte houtsoorten ( denk aan Dennen, Vuren, Grenen en Ceder) Een Hss houtboor is een boor om mee te werken tijdens het boren in hardhout.

De Hss boor is een boor met een stalen punt. Het verschil tussen een Hm boor en een Hss boor is dat bij een Hss boor de inspanschacht is geminimaliseerd. Hierdoor wordt de kans dat de boor blijft haken verkleind.

Bij een Hm boor is dit niet zo perfect gemaakt als bij een Hss boor. Hierdoor loop je bij een Hm boor sneller de kans dat u een minder mooi gat boord. Naast het verschil van de inspanschacht, is het over het algemeen zo dat een Hss boor langer mee gaat een Hm boor. Door het verschil in materiaal, Hss is van staal en Hm van Metaal, zal u zien dat u meer plezier heeft van een Hss boor.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *