Wat is een smarthome systeem?

Als je niet thuis bent, kan je nog wel eens twijfelen over dingen. Heb ik het koffiezetapparaat uitgeschakeld? Heb ik het beveiligingsalarm ingesteld? Maken de kinderen hun huiswerk of kijken ze televisie?

Met een smarthome systeem zou je al deze zorgen kunnen wegnemen met een snelle blik op je smartphone of tablet. U kunt de apparaten en apparaten in uw huis aansluiten, zodat ze met elkaar en met u kunnen communiceren.

Elk apparaat in uw huis dat elektriciteit gebruikt, kan op uw thuisnetwerk worden geplaatst en worden bedient. Of je dat commando nu geeft via stem, afstandsbediening, tablet of smartphone, geeft, het kan allemaal. De meeste toepassingen hebben betrekking op verlichting, huisbeveiliging, thuisbioscoop en entertainment en thermostaatregeling.

Het idee van een slim huis doet je misschien denken aan George Jetson en zijn futuristische woonplaats of misschien Bill Gates, die meer dan $ 100 miljoen besteedde aan het bouwen van zijn slimme huis. Vroeger was het meer iets voor de technisch onderlegde of de rijken, komen slimme huizen en domotica steeds vaker voor.

Wat ooit een eigenzinnige industrie was die die nog niet zo heel vaak werd gebruikt, groeit eindelijk uit tot een volwaardige consumententrend. In plaats van startende bedrijven lanceren meer gevestigde technologieorganisaties nieuwe smart home-producten. De verkoop van automatiseringssystemen zou tegen 2020 kunnen groeien tot ongeveer € 9,5 miljard [bron: Berg Insight]. Tegen 2021 zou dat aantal kunnen stijgen tot 44 miljard euro [bron: CNN].

Veel hiervan is te danken aan het overweldigende succes van smartphones en tabletcomputers. Deze ultradraagbare computers zijn overal en dankzij hun constante internetverbinding kunnen ze worden geconfigureerd om talloze andere online apparaten te bedienen. Het draait allemaal om het internet der dingen.

Author: admin

Share This Post On