Wat is echt goede bedrijfskleding?

Je bent aan het werk en komt opdagen in je eigen kleding. Dit kan bij de meeste bedrijven natuurlijk absoluut niet. Bedrijfskleding is de kleding die je op je werk draagt. Het is bij elk bedrijf anders hoe de kleding eruit ziet en hoe het staat. Maar wat is nou echt goede bedrijfskleding? Dat lees je heir. 

Uitstraling van de kleding 

De uitstraling is een van de belangrijkste punten van de bedrijfskleding. Wanneer een klant jouw winkel of bedrijf binnenloopt, is het uniform het eerste wat zij zijn. Hun eerste indruk is dus een punt wat je goed wil hebben. Als het gaat om de Albert Heijn is het zo dat alle werknemers tegenwoordig blauw dragen. Ook zit hier onderscheidt onderling in de kleding. De verschillende afdelingen dragen allemaal een ander soort uniform, maar toch allemaal afgestemd op elkaar. Bij de horeca, dus in een restaurant, is het vaak zo dat de werknemers een zwarte blouse moeten dragen met daaronder een broek naar keuze. 

Hoe maak je de uitstraling nou goed? Door je logo te presenteren. Door middel hiervan ziet de klant gelijk voor wie jij werkt en weet de klant dat dit een professioneel bedrijf is. Ook is het belangrijk de kleding uniek te maken en te zorgen dat het opvalt, maar niet te veel. Niet hetzelfde als andere bedrijven, maar iets nieuws. Dit kan een USP zijn. 

Voel je goed in de kleding 

Een belangrijk punt om bedrijfskleding goed te maken. Is om ervoor te zorgen dat de bedrijfskleding goed zit en bij iedere werknemer naar wens. Denk aan een goede stof. Polyester is de meest voor de hand liggende stof die gebruikt wordt. Deze stof zorgt ervoor dat het zweet verdampt als het ware. Het is verkoelend en je krijgt het er niet snel warm in als je aan het werken bent. Sport teams gebruiken deze stof ook voor hun sport kleding. 

Naast de fijnheid van de stof is het belangrijk dat het personeel zich er goed in voelt. Als het personeel zich er goed in voelt, stralen zij meer blijheid uit en dat trekt klanten aan. Zorg er dus voor dat de kleding in meerdere maten en pas vormen beschikbaar is.  

Goede bedrijfskleding is dus kleding die een goed en professioneel bedrijf uitstraalt, maar niet alleen de kleding speelt een rol. De mensen die het dragen verkopen het! 

Author: admin

Share This Post On