Wat is beter laminaat of PVC?

U wilt een nieuwe vloer (laten) leggen, maar u weet niet welke vloer u moet kiezen. Overal zit u laminaat vloeren en PVC vloeren voorbij komen. Deze vloeren zijn dan ook erg populair, naar waarom? Voor welke vloer moet u dan kiezen? En wat zijn de verschillen tussen laminaat en PVC? Wij leggen het u graag uit.

De verschillen tussen laminaat en PVC

Voordat we kunnen bepalen welke vloer beter is voor u, is het goed om de verschillen tussen de laminaat vloeren en PVC vloeren in kaart te brengen. Op het eerste gezicht lijken beide vloeren erg veel op elkaar. Echter, wanneer we dieper kijken zijn er toch echt verschillen te vinden als we kijken naar bijvoorbeeld het materiaal, de prijs, het onderhoud, het geluidsverschil en nog veel meer.

 Het materiaal

Wanneer u op zoek bent naar een prachtige houtlook vloer bent u bij zowel laminaat als PVC aan het goede adres. Echter, zijn beide vloeren wel van ander materiaal, wat elk zijn eigen voor en nadelen heeft. PVC vloeren zijn gemaakt van kunststof, terwijl laminaat bestaat uit meerdere lagen materiaal, zoals een HDF-laag en houtvezels.

Wat is goedkoper, laminaat of PVC?

Over het algemeen zijn PVC vloeren duurder dan laminaatvloeren. Echter, hangt dit af van veel factoren, zoals bijvoorbeeld kwaliteit, dikte en afwerking. U kunt het dus zo gek maken als u zelf wilt.

Welke vloer is makkelijker te onderhouden?

Eigenlijk zijn beide vloeren gemakkelijk te onderhouden. Zo is het regelmatig stofzuigen en dweilen van beide vloeren vaak al voldoende. Echter is PVC net wat waterbestendiger dan laminaat. Dit komt omdat de naden van laminaatvloeren niet erg goed tegen vochtigheid kunnen.

Vloerverwarming

Wanneer we kijken naar vloerverwarming komt PVC als de winnaar uit de bus. Een PVC vloer is goed te combineren met vloerverwarming. Wanneer we kijken naar laminaat komen we toch tot de conclusie dat laminaat minder goed te combineren is met vloerverwarming, echter is het niet onmogelijk. Zorg voor een goede ondervloer en u kunt ook vloerverwarming plaatsen onder uw laminaatvloer.

Welke vloer is geluidsbestendiger?

Een goede PVC plakvloer is erg geluidsbestendig. Bij een PVC klikvloer is het raadzaam een ondervloer te nemen. Laminaat daarentegen is net wat stijver wat er voor zorgt dat de vloer minder geluidsbestendig is, ook hiervoor is een ondervloer aan te raden.

Welke vloer is makkelijker te leggen?

Over het algemeen zijn beide vloeren gemakkelijk te leggen, tenzij je te maken hebt met een gelijmde PVC vloer. Zowel een laminaat vloer als een PVC klikvloer zijn gemakkelijk (zelf) aan te leggen.

Hoe lang gaat PVC of laminaat mee?

Zowel PVC als laminaat zijn erg duurzaam. Als we dan toch moeten kiezen, gaat onze voorkeur uit naar PVC.

Wat is beter laminaat of PVC?

PVC vloeren zijn de laatste jaren erg populair geworden, niet gek als we kijken naar de vele voordelen. Wat is beter laminaat of PVC? Zoals u heeft gelezen verschillen beide vloeren op veel aspecten, maar over het algemeen zitten ze qua kwaliteit niet ver van elkaar. Echter, is er altijd maar 1 winnaar. Wat is beter laminaat of PVC? Dan gaan wij toch voor PVC.

Author: admin

Share This Post On