Wanneer schakel je een dakdekker in?

Een dakdekker kan je niet alleen helpen op het moment dat er ook daadwerkelijk iets mis is met jouw dak. Ook wanneer er onderhoud gepleegd moet worden kan een dakdekker goed van pas komen. Lees hier wanneer je het beste een dakdekker in kan schakelen. 

Hoe herken je schade aan je dak? 

Wanneer schakel je een dakdekker in? Het korte antwoord is direct wanneer je merkt dat je schade aan het dak hebt. Een lekkage die lang blijft zitten kan er namelijk voor zorgen dat de constructie van jouw dak aangetast wordt. Maar hoe herken je schade aan het dak? Volgens deze dakdekker gids zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. 

  • Vocht in huis. Merk je dat je last hebt van vocht in huis doordat de luchtvochtigheid omhoog is gegaan, of zie je vochtplekken op het plafond? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een daklekkage. 
  • Begroeiing op het dak. En bij begroeiing gaat het over mossen, algen of andere planten die ervoor kunnen zorgen dat het water minder goed weg kan lopen. Heb je hier veel last van? Dan is het verstandig even een betere blik te werpen op het dak. 
  • Kapotte dakgoten. Ook kapotte dakgoten kunnen een oorzaak zijn van een daklekkage. Doordat het regenwater niet meer via de dakgoot weg kan stromen kunnen er lekkages ontstaan. 

Wat doet een dakdekker? 

De werkzaamheden van een dakdekker zijn ontzettend breed en lopen nogal uiteen. Toch is het handig om een beetje een idee te krijgen van wat zo’n vakman voor jou kan betekenen. Hieronder vind je een kort overzicht van wat een dakdekker precies doet. 

Dakinspecties 
Weet je niet zeker of jouw dak ook daadwerkelijk gerepareerd moet worden, of weet je zeker dat er een beschadiging zit, maar je hebt geen idee waar? Dan kun je een dakdekker een inspectie uit laten voeren. 
Dakonderhoud 
Onder dakonderhoud vallen dingen zoals dak reiniging, dakinspecties en het herstellen van kleine beschadigingen. In sommige gevallen worden deze herstellingen zelfs preventief gedaan. 
Dakreparaties en dakrenovaties 
Heb je daadwerkelijk last van een daklekkage of andere schade? Dan kan een dakdekker dit herstellen. Op het moment dat je te lang wacht met het herstellen is er een kans dat de constructie van het dak wordt aangetast. In dat geval kan het zijn dat er een dakrenovatie uitgevoerd moet worden. 

Author: admin

Share This Post On