Toe aan een tuinrenovatie?

De tuin is een plek waar je heerlijk van kan genieten en tot rust kan komen maar het is ook een plek die veel aandacht nodig heeft om het helemaal naar wens te maken. Ben je toch toe aan een complete renovatie van de tuin of alleen een vernieuwing van de tuin dan beschrijf ik hieronder wat tips hoe je dit kan aanpakken.

Start met een plan!

Wanneer je aan zo’n groot project begint is het handig dat je eerst een plan op stelt waar je de ideeën opschrijft voor jezelf waar je naar toe gaat werken. Wanneer je dat gedaan hebt kun je gaan kijken welke bestaande onderdelen in de tuin eventueel binnen dat plan vallen en dus kunnen blijven staan. Kijk ook eens naar of je bepaalde planten of zit hoekjes kunt verplaatsen waardoor je al gelijk een heel ander beeld creëert.

Doe onderzoek

Wanneer je alle ideeën op papier hebt staan is het nog belangrijk om onderzoek te doen naar je plannen. Kijk goed naar de wensen die je hebt zoals bijvoorbeeld een zithoek in de zon. Kijk goed waar je de meeste zon hebt in je tuin om de zithoek te plaatsen. Kijk ook goed naar welke planten je in de tuin wil hebben en onderzoek op welke plekken deze het beste kunnen staan. Ook is het fijn wanneer je een beetje rekening houdt met de verschillende seizoenen en wanneer de planten bloeien zodat je elke periode van het jaar iets in de bloei hebt staan.

tijd om te beginnen

Nu je de plannen inzichtelijk hebt en je hebt goed onderzoek gedaan naar alle mogelijkheden en waar je alles wil plaatsen kun je van start gaan! Wanneer je denkt maar ik heb echt geen groene vingers of ik heb hier de tijd niet voor dan kun je altijd nog eens gaan kijken naar een hovenier die hier bij kan helpen. Tuinaanleg Almelo heeft mij enorm geholpen bij het aanleggen van mijn tuin.

Author: admin

Share This Post On