Tips voor plinten monteren.

Het monteren van plinten geven je woonkamer echt de finishing touch. Het is een werkje, als die nauwkeurig word uitgevoerd, goed zelf te doen is. Om te beginnen schuur je de plinten op met schuurpapier en breng je de grondverf aan.

Als deze verf gedroogd is schuur je de plinten nogmaals met een fijne korrel schuurpapier op en neem je de plint af met ammoniak of een andere ontvetter. Nu kan je de mdf plint gaan schilderen in de kleur die het mooist bij het interieur past.

Meet nu de lengte af van de muur zodat je weet welke lengte plint je nodig hebt, zaag daarna de plint op maat. Boor in de plint gaatje om de 30 centimeter. Verzink deze gaten ook zodat de schroeven later mooi wegvallen.

Plaats nu de plint tegen de muur aan en teken de schroefgaten af op de muur. Deze gaten kan je voorboren met een steenboor en er pluggen in plaatsen. Je kan hier het best lange schroeven voor gebruiken die ook echt in het steen van de muur komen. Meestal komen gewone schroeven maar tot de stuclaag welke minders stevig is.

 

Author: admin

Share This Post On