Tips voor het inrichten van je huis

Je hebt een contract getekend voor een nieuwe huur- of koopwoning… dan moet je wachten op de sleutels! In de tussentijd kun je beginnen met het inrichten van je huis. Maar hoe bepaal je je eigen stijl? Bij welke kleuren en materialen voel jij je thuis? Met behulp van deze eenvoudige tips en trucs voor het leven, kunt u uw droomhuis creëren.

Doe inspiratie op

Vind inspiratie en interieurideeën voor je nieuwe huis. Bezoek winkels of blader door tijdschriften voor ideeën, zelf heb ik inspiratie opgedaan bij Woonwinkel Enschede. Ook vind je online verfrissende woonblogs en magazines met de leukste woonideeën, interieurtips, woonwinkellocaties en inspirerende artikelen.

Een moodboard maken

Een moodboard of wooncollage kan heel handig zijn bij het maken van keuzes. Hierbij kun je de mooiste kleuren, accessoires en meubels samen zien. Dit kun je doen door te knippen en plakken, maar ook is het tegenwoordig mogelijk om online een moodboard te maken. Hiervoor heb ik zelf Pinterest gebruikt. Het heeft mij enorm geholpen bij het maken van keuzes voor het inrichten van mijn huis.

Budget bepalen

Het is belangrijk om aan de hand van je opgestelde budget eerst je basis en materialen te bepalen. Denk hierbij aan de vloeren, wanden, raambekleding en meubels. Daarna is het belangrijk om te bepalen voor welke kleuren je kiest. Door te kiezen voor dezelfde vloeren per woonlaag creëer je rust en ruimte in je huis.

Raambekleding

Raambekleding maakt je huis rijker. Het is belangrijk om raambekleding te kiezen die aansluit bij de aard en bouw van je huis. Raamdecoratie is er voor alle verschillende woonstijlen, denk aan modern of landelijk. Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie van gordijnen, shutters tot de bekende Luxaflex. Zelf heb ik mijn bekleding uitgekozen bij Raambekleding Enschede. Zelf wilde ik in eerste instantie voor gordijnen gaan, maar uiteindelijk heb ik toch voor Luxaflex gekozen in mijn woning. Mocht je zelf twijfelen, kun je het beste contact opnemen met een specialist.

Author: admin

Share This Post On