Tips voor het aanleggen van een nieuwe tuin

Terwijl je een avondwandeling door je buurt maakt, wordt je blik automatisch getrokken door de prachtige tuinen. De bloemen staat in bloei en het hof is fraai verlicht. Enigszins teleurgesteld kijk je na de wandeling naar je eigen perk. Dan besluit je, het is tijd om mijn tuin weer op te knappen. Maar, het aanleggen van een nieuwe tuin kan lastiger zijn dan verwacht. Waar moet je op letten? Hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van bloeiende bloemen kunt genieten? Hoe onderhoud je de tuin en welke verlichting gebruik je? En, ga je zelf je nieuwe tuin aanleggen of besteed je dit uit?

 

Lang bloeiende planten

Een gekleurde tuin, de planten volop in bloei. Wie wordt er niet vrolijk van? Wanneer je zo lang mogelijk van deze kleuren in je tuin wilt genieten, is het verstandig om langbloeiende planten in je nieuwe paradijsje te plaatsen. Deze groep planten bloeit vaak tot ver in de herfst. Bij langbloeiende planten is er een verschil tussen eenjarige planten en vaste planten. Langbloeiende eenjarige planten zijn bijvoorbeeld: kaasjeskruid, geranium of siertabak. Langbloeiende vaste planten zijn: klokjesbloemen, reigersbek, kattenkruid of lavendel.

 

Onderhoud van de tuin

Het onderhouden van een tuin kan een behoorlijke klus zijn. Veel werkzaamheden zoals planten water geven, onkruid verwijderen en het bijhouden van planten moeten regelmatig gedaan worden. Het is eenvoudig om de onderhoud van je tuin te beperken tot een minimum. Kies je voor kunstgras in plaats van ‘normaal’ gras, dan scheelt dit je al een wekelijkse maaibeurt. Ook zijn er planten die weinig tot geen onderhoud nodig hebben. Heb je geen groene vingers of heb je geen tijd om je tuin te onderhouden? Dan kun je ook een hoveniersbedrijf inschakelen die dit werk voor jouw uit handen neemt.

 

Verlichting geeft sfeer

Laat je een nieuwe tuin plaatsen? Dan is goede verlichting hierbij een must! Een mooie tuin is om van te genieten. Overdag maar ook in de avond. Verlichting in je tuin heeft meerdere functies, het is functioneel en decoratief. Een goed verlichte tuin is handig voor bezoekers, zo raken ze niet van het voetpad af. Je kunt ook in het donker buiten genieten en het schrikt inbrekers af. Verlichting heeft ook toegevoegde waarde als het gaat om sfeer. Het ziet er gezellig uit. Vind je het lastig om lichtspots op de juiste plekken te plaatsen? Een hoveniersbedrijf kan je hiermee helpen.

 

 

Author: admin

Share This Post On