Tips bij zelfstandig een wastafel vervangen

Meer en meer mensen hebben er het afgelopen jaar voor gekozen om bij huis zelfstandig te gaan klussen. Ben jij aan het klussen in de badkamer en wil je graag voor een nieuwe wastafel gaan? Wanneer je deze helemaal zelfstandig gaat vervangen dan is het belangrijk om dit op een slimme manier aan te pakken. Wij hebben hieronder een aantal tips op een rij gezet om hier op een verstandige manier mee aan de slag te gaan.

Kijk goed naar het budget

Vaak besparen we geld door er zelf mee aan de slag te gaan. Maar wanneer we dat doen dan is het nog steeds slim om rustig naar de kosten te kijken. Ook wanneer we het zelf doen dan kunnen de kosten namelijk nog vaak snel oplopen en hoger uitkomen dan we vooraf verwachten. Neem hier dus de tijd voor en houd altijd een extra marge.

Dubbele wasbak of enkel?

Wil je een dubbele wasbak? Voornamelijk bij gezinnen kan dit erg handig zijn. Wanneer je op dit moment een enkele wasbak hebt en je naar twee wasbakken wilt, dan moet er vaak worden gebogen in de aansluitleidingen om hier vervolgens twee van te maken. Doe dit voorzichtig. Om een aansluitbuis te buigen, kun je eerst een koperen spiraal of vering in de buis plaatsen, zodat je er geen knik in aanbrengt bij het buigen.

Het type en de kwaliteit van de wasbak

We geven natuurlijk graag niet teveel geld uit. Maar vergeet ook niet dat het lang niet altijd slim is om te besparen op veel zaken. In veel gevallen komen de kosten dan op de lange termijn namelijk nog veel hoger uit. Wanneer je gaat voor een luxe en kwalitatief hoogwaardige wastafel dan zal je badkamer daar ook veel van verbeteren. Voor je hele woning is dat positief, doordat deze namelijk ook weer meer waard wordt.

Author: admin

Share This Post On