Stijl met een twist

Klassiek in een modern jasje, dat is de veelgevraagde visgraat pvc vloer. Dit type is ontstaan rond de 16e eeuw. De bouwstijl van die tijd bestond uit zigzag patronen en grote kans dat ze dit wilden laten terugkomen. Dat iemand ontdekt heeft dat je latjes niet alleen rechthoekig kunt neerleggen maar ook in een bepaald patroon, is voor de individualiteit heel fijn.

Duurzaam en slijtvast

Oudere, statige woningen zijn niet de enigen met een visgraat patroon in de vloer. Ook in nieuwbouw of kleinere appartementen komt pvc steeds meer in trek. Voornamelijk vanwege de geluiddempende werking. Dit is dé duurzame en slijtvaste oplossing voor je klassieke, chique vloer. Je hebt de keuze uit diverse afmetingen planken of stroken. Ook is het verstandig om deze vloer te laten leggen.

Keuzes, keuzes

Als je eenmaal de grootte hebt gekozen, moet je dit wel vasthouden. Anders valt het patroon in het niet. Kies kleine, dunne planken of stroken voor in een kleine kamer. Heb je een groter oppervlakte tot je beschikking? Ga dan voor maatje XL. Dan heb je nog de keuze uit donker of licht, met noesten of geheel glad. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want die is een stuk lager dan in de tijd dat ze de latjes aan de vloer moesten vastspijkeren.

Gebruikssporen

Door de levensechte houtstructuren is een pvc vloer bijna niet van echt te onderscheiden.Je hebt meer keuze wat betreft kleurgebruik en design. Bovendien is dit type vloer geschikt voor vloerverwarming en bestand tegen krassen en vuil. Mocht deze vloer na een aantal jaar beschadigingen hebben, dan kan de strook individueel vervangen worden. De hele vloer eruit halen is dus niet nodig.

Onderhouden

Voor de uitstraling is het verstandig om deze vloer af en toe goed schoon te maken. Je bent hier niet al te veel tijd mee kwijt wanneer je het consequent aanpakt. Zo verbeter je tegelijkertijd de levensduur. Dit type vloer kun je toepassen in diverse woonstijlen, van Scandinavisch tot industrieel en van landelijk tot modern.

Rust in je slaapkamer

Een donkere pvc vloer staat prachtig in je slaapkamer, maar je hebt natuurlijk meer nodig. Wij geven je tips om deze in te richten:

  1. Gebruik natuurlijke materialen
  2. Kies voor aangename verlichting
  3. Voeg een vloerkleed toe
  4. Laagjes zorgen voor sfeer
  5. Vergeet niet om groen toe te voegen

Met planten geef je de kamer sfeer en kleur. Ook zuiveren planten de lucht, dit komt zeker van pas in een kamer die zoveel gebruikt wordt. Voor een speels effect kun je kiezen voor gedroogde takken of bladeren.

Author: admin

Share This Post On