Soft nitril handschoenen

We kennen allemaal wel de dunne plastic (latex) handschoentjes. Vaak zijn dit de wegwerpvarianten. Er zijn veel verschillende soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Wat is nu precies het verschil en waar kunnen ze voor gebruikt worden?

Toepassingen
Er zijn vele toepassingen te bedenken waar de soft nitril handschoenen voor gebruikt worden.
Denk bijvoorbeeld aan de medische wereld. Als je in het ziekenhuis komt hebben de artsen en verplegers vaak deze handschoentjes aan als ze aan het werk zijn. Maar ook de tandartsen gebruiken deze soft nitril handschoenen. De reden voor de bovenstaande toepassingen is dat het hygienisch is. Deze doelgroep gebruikt de handschoenen bij de behandeling van zijn patiënt en kan de handschoen daarna weggooien.

Ook mensen die werken met voedingsmiddelen/levensmiddelen gebruiken dergelijke handschoenen vaak. Dit is ook vanuit hygiëne oogpunt. Denk hierbij aan mensen in bakkerijen, in restaurants, in broodjeszaken en in vleesverwerkende bedrijven.

Daarnaast is er nog de schoonmaakbranche. Vaak zie je schoonmakers ook met dergelijke handschoenen aan. Dit om niet veelvuldig in aanraking te komen met schoonmaakmiddelen omdat deze de huid kunnen aantasten.

Verschillende soorten handschoenen
Er zijn veel verschillende soorten van deze handschoenen te verkrijgen zoals hierboven gemeld.

  • De latex handschoenen is een veel gebruikte soort. Deze is ook in poedervrij te verkrijgen.
  • Een andere is de vinyl handschoen. Deze is geschikt voor niet steriele handelingen
  • De derde variant die we willen benoemen zijn de (soft) nitril handschoenen. Deze soft nitril handschoenen zijn poedervrij en hebben een goede pasvorm.

Soft nitril handschoenen.

Ze zijn in verschillende maten beschikbaar. Deze variant is, evenals de vinyl handschoenen, een goed alternatief voor de latex handschoenen. Dit in verband met eventuele latex allergie.
Deze handschoenen zijn dun en toch sterk. Hierdoor heb je nog steeds een goed gevoel en een goede grip bij het oppakken en gebruiken van voorwerpen. Bijvoorbeeld in de schoonmaakbranche bij het gebruik van bezems en dweilen.

Het voordeel van soft nitril handschoenen boven gewone nitril handschoenen is dat ze dunner zijn. Bovengenoemd voordeel van de grip komt dus bij de soft nitril variant nog beter tot zijn recht.

Verkrijgbaarheid
Maar waar kun je nu terecht voor zulke handschoenen? Dit kan het beste via de groothandel schoonmaakmiddelen. Bij de groothandel schoonmaakmiddelen heb je namelijk de meeste keuze in deze handschoenen qua maat, kleur, soorten en verpakkingsgrootte. Daarbij komt het voordeel dat de prijzen bij de groothandel het gunstigste zijn.

Author: admin

Share This Post On