Overkapping met lichtkoepel

Een overkapping aan huis is mateloos populair, en terecht. Soms wordt er gekozen voor een alternatief, een groot uitvalscherm, en wordt er later alsnog gekozen voor een overkapping van glas oftewel een serre, of een houten overkapping met een lichtkoepel. Alle overkappingen aan huis hebben het voordeel dat je het seizoen kan verlengen, en dat er zelfs wintertuinen gemaakt worden. De loungeset wordt niet blootgesteld aan weer en wind, maar staat onder een afdak. Maar hoe realiseer je een overkapping aan huis zonder veel geld kwijt te zijn?

Enkelwandig acrylaat is voordelig

Op veel plekken zie je zo’n voordelige overkapping. Het zijn net wat palen in de grond, en daarboven een afdak. De vloer van de wintertuin zijn gewoon de stoeptegels die al achter de woning lagen. Zo’n overkapping heeft veel voordelen, sommigen geven de visite de mogelijkheid om daar te roken, en andere praktische functies. Tegelijkertijd willen de mensen nog weleens klagen dat het in huis donkerder is geworden door de overkapping. Daarvoor hadden zij immers dat grote uitvalscherm, maar dat was in de winter ingeklapt. De oplossing is in de overkapping een dakkoepel of lichtkoepel realiseren, en dat is voordeliger dan gedacht. Bijvoorbeeld een koepel van enkelwandig acrylaat kost ongeveer zes of zeven tientjes, en dan heb je een koepel van zeer goede kwaliteit die lang meegaat. Je hebt dan het voordeel van een overkapping aan huis, maar het is in de woning niet donker geworden door de aanbouw.

De afwerking volgt door de tijd vanzelf

Vaak zie je zo’n overkapping groeien. Het is ook de tip, maak de overkapping met een lichtkoepel of meerdere koepels van enkelwandig acrylaat, en ga dan lekker zitten. Vanzelf komen dan de creatieve ideeën. Een plafond erin maken, wat sfeerlichtjes aan de wand? Een citroenboompje in een pot plaatsen vanwege de geur? Het is slim als je het niet ineens volledig probeert te maken, maar het laat leven. Het beste kun je zien wat er nog nodig is als je er gebruik van maakt, als je maar in de basis kiest voor licht in de wintertuin. Mocht je al een overkapping hebben, en minder licht in huis herkennen, het is mogelijk om later nog een dakkoepel te plaatsen. Handiger is als de platen die het dak moeten vormen nog op de grond liggen, om dan het gat te maken.

 

Overkapping met lichtkoepel

Author: admin

Share This Post On