Nooit meer uitglijden op de trap met antislip trap tape

De trap is een van de plekken in huis waar de meeste ongelukken voorkomen. Soms door onhandigheid en soms door haast. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kan nemen waardoor de trap veiliger wordt en je het risico op ongelukken kan verkleinen. De meest bekende hiervan is natuurlijk een stabiele leuning voor extra houvast. De meeste trappen in huis zijn wel voorzien van een leuning, maar lang niet iedereen maakt hier altijd gebruik van. Er is echter nog een andere maatregel die je kan nemen die ook zeer effectief is en dat is door het zorgen voor meer grip op de tredes door het plaatsen van een antislip trap tape. De tape zorgt ervoor dat je automatisch afremt wanneer je naar beneden gaat en zorgt daarnaast voor het voorkomen dat je uitglijdt over de normaal gesproken gladde tredes.

Veiligheid voor het hele gezin op de trap

Soms ben je boven en wil je nog snel even wat van beneden halen en glijd je als het ware van de trap over de hoeken van de tredes naar beneden. Negen van de tien keer gaat dit goed, maar die ene keer dat het niet goed gaat doet het veel zeer en kun je zelfs wat breken. Een antislip strip is een zeer kleine investering die jarenlang meegaat en waar je trap een stuk veiliger van wordt. Vooral in huizen met gezinnen met kinderen is dit een absolute aanrader. Een bijkomen voordeel van de rubberen strip, is dat deze ook een dempende werking heeft en hierdoor ook het geluid dat wordt gemaakt met het lopen op de trap enigszins gedempt wordt.

Bescherm de lak op de trap

De antislip trap tape is tegenwoordig eenvoudig online aan te schaffen bij gespecialiseerde instanties zoals antisliprubbertape.com. Daarbij zijn er diverse strips te vinden in verschillende kleuren (zoals antislip trap wit), soorten en maten. De strips zijn vrijwel altijd voorzien van zelfklevende plakrand met daarin een lijm verwerkt die zeer goed hecht aan onder andere metaalsoorten en aan hout. Door het plaatsen van de strip breng je niet alleen meer veiligheid aan op de trap, maar bescherm je bovendien de lak- en verflaag op de tredes. Door deze bescherming blijft de trap ook mooi en is deze minder snel onderhevig aan slijtage. De onderhoudskosten van een houten trap blijven dan ook relatief beperkt door de antislip tape.

Author: admin

Share This Post On