Nieuwe oogst technieken proberen?

Als boer zijnde wil je natuurlijk de nieuwste technieken gebruiken om zo veel mogelijk en zo snel mogelijk te oogsten. Hierdoor behaal je sneller winst en kun je in dezelfde tijd meer planten en oogsten.

 

Gebruik van gps

Je kan tegenwoordig gps-paaltjes in de grond zetten die van alles kunnen meten: luchtvochtigheid, droogte van de grond, de hoeveelheid zonlicht die er in een bepaalde hoek komt, enzovoorts. Dit kan je heel gemakkelijk met een speciale app linken zodat je vanuit je kantoor kan bijhouden hoe je land ervoor staat, zodat je niet iedere keer zelf het veld in hoeft om te controleren. Op deze manier kun je op het beste moment oogsten, waardoor je producten op zijn best zijn.

 

Gebruik van kistenvullers

Kistenvullers kunnen tijdens het oogsten heel goed van pas komen. Zo kun je als je oogst met de hand via een lopende band de oogst erin leggen. Dit scheelt enorm veel tijd! Wanneer je eerst met een bak vol met producten naar de loods moet lopen en deze  vervolgens met de hand moet vullen en sorteren kan dit veel extra tijd kosten. Het gebruik van kistenvullers kun je daarom ook combineren met een sorteermachine. Hierdoor kun je meteen jouw producten sorteren en in kisten doen. Dit versnelt het proces enorm, waardoor je weer sneller kan planten. De beste kistenvullers kan je kopen of huren bij Van Trier.

 

Transportbanden

Wat ook niet te missen valt als je iets nieuws wilt proberen zijn transportbanden. Deze zorgen ervoor dat al jouw producten makkelijk en snel in een kipper komen, zodat je sneller naar de loods kan gaan om de gewassen te kunnen sorteren op gewicht, kleur, klasse, etc. Vervolgens kun je de producten naar de desbetreffende klanten sturen. Transportbanden kunnen ook worden gebruikt om de gesorteerde gewassen naar kistenvullers te brengen, waardoor je minder mankracht hoeft te gebruiken om alles in kisten te doen.

 

Verzilting tegengaan

Eén van de meest voorkomende problemen op het land is verzilting. Dit is het zouter worden van de grond of het water. Dit komt vooral voor bij de landbouwgebieden dichtbij de Noordzee. Dit komt natuurlijk omdat de Noordzee zout is. De grond eromheen neemt het zoute zeewater op en deze grond kan weer gebruikt worden voor de landbouw. Het water in de grond verdampt en laat zo het zout achter. Met bepaalde apparatuur kun je het zoutgehalte meten en verzilting tegengaan.

Author: admin

Share This Post On