Nieuwe glans voor oude houten tuinmeubelen

Houten meubelen, of een loungebank tuin van hout. zorgen voor een heel bijzondere gezelligheid in de tuin. Buiten staan ​​ze echter ook bloot aan weer en wind – en dat kan na korte tijd zijn sporen nalaten. Wij laten u zien hoe u uw houten tuinmeubelen weer in vorm krijgt.

Een goed verzorgde houten tafel brengt gezelligheid in je tuin Zon, sneeuw en regen – het weer heeft invloed op meubels, hekken en terrassen van hout. De UV-stralen van zonlicht breken de lignine in het hout af. Het resultaat is een kleurverlies op het oppervlak, dat wordt versterkt door kleine vuildeeltjes die zich afzetten. Deze vergrijzing is vooral een optisch probleem, hoewel sommigen de zilverachtige patina van oude meubels waarderen. Het hout kan echter ook in zijn oorspronkelijke kleur worden hersteld.

Vernis, olie of glazuur: wat is geschikt voor houtverzorging?

Er zijn producten op de markt die zijn afgestemd op de verschillende houtsoorten. Houtoliën worden gebruikt voor hardhout, zoals tropische houtsoorten zoals teak, en vloeroppervlakken zoals douglas dekken. Degreyers worden gebruikt om hardnekkige grijze waas vooraf te verwijderen. Wees voorzichtig bij het gebruik van hogedrukreinigers: Gebruik alleen speciale opzetstukken voor houten terrassen, omdat het oppervlak zal versplinteren als de waterstraal te sterk is. Voor zachtere houtsoorten zoals vuren en grenen, die bijvoorbeeld worden gebruikt voor tuinhuizen, wordt glazuren gebruikt. Sommige hiervan zijn gepigmenteerd, waardoor ze de kleur van het hout versterken en beschermen tegen UV-licht.

Stap voor stap: onderhoud van teakhouten tuinmeubelen

Materiaal

  • Ontvetter
  • houtolie

Gereedschap

  • kwast
  • Penseel
  • Schuurvlies
  • Schuurpapier

Gebruik een borstel om stof van de oppervlakken te verwijderen Voor de behandeling het oppervlak borstelen om stof en losse onderdelen te verwijderen.

Vervolgens met de kwast de ontvetter op het oppervlak aanbrengen en tien minuten laten inwerken. Het middel lost vuil op en vergrijst het patina. Herhaal de procedure indien nodig voor sterk vervuilde oppervlakken. Belangrijk: bescherm het oppervlak, de ontvetter mag niet op het marmer druppelen.

Daarna kunt u het losgemaakte vuil met het schuurvlies en veel water wegwrijven en grondig afspoelen.

Zwaar verweerd hout na droging schuren. Borstel daarna het stof goed af.

Breng nu met de borstel de teakolie aan op het droge, schone oppervlak. De behandeling met olie kan worden herhaald, na 15 minuten de olie die niet is opgenomen met een doek afvegen.

Author: admin

Share This Post On