Lage of Hoge plinten.

Bent u op zoek naar de juiste plinten voor uw kamer? Tegenwoordig kunt u plinten in alle soorten en maten krijgen. Een plint zorgt in eerste instantie voor het afdekken van de ruimte tussen de vloer en de muur. Daarnaast kan een hoge plint ervoor zorgen dat uw ruimte een sjieke uitstraling krijgt.

De voor- en nadelen van lage plinten

Lage plinten zijn over het algemeen eenvoudig te monteren. U kunt de plinten zeer eenvoudig met een verstekschaar op maat knippen of in de juiste hoek knippen. Lage plinten zijn meestal zelfklevend doordat er dubbelzijdig wordt gebruikt. Nadat u de beschermende strip hebt verwijderd, kunt u de plinten direct op uw vloer aanbrengen. Een ander voordeel is dat de lage plinten meestal verkrijgbaar zijn in dezelfde of een bijpassende kleur. Dit zorgt ervoor dat uw vloer een mooi geheel wordt.

plint_kraalplint_l_6_1

De voor-en nadelen van hoge plinten

Hoge plinten geven uw kamer een rijke sfeer. Hoge plinten zijn in verschillende maten verkrijgbaar en zijn vaak voorzien van bepaalde elementen waardoor uw vloer beter tot zijn recht komt. U kiest zelf voor een bepaald design dat bij uw interieur past. Vaak zijn de hoge plinten gemaakt van een hoogwaardig materiaal. Een ander materiaalsoort dat wordt gebruikt voor deze plinten is MDF. Voor het op maat maken van hoge plinten heeft u echter speciaal gereedschap nodig.

Nadat u de plint heeft gemonteerd, kunt u de plinten met een overschilderbare acrylaatkit afkitten. Laat vervolgens de kit goed drogen en plak de vloer goed af voordat u de plinten gaat schilderen.

Indien u nog vragen hebt, dan kunt u altijd advies inwinnen bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt. Wij wensen u veel plezier met het aanbrengen van uw lage of hoge plinten. Een ding is zeker, het zal u zeker lukken!

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *