Kun je zelf een vloer leggen?

Veel mensen houden er van om heerlijk zelfstandig te klussen in je (nieuwe) huis. Verven, tuinieren, inrichten, decoreren of wat er ook moet gebeuren in je huis. Een klus die veel mensen ook zelf uitvoeren is het aanleggen van de vloer. Steeds meer mensen vragen zich af of het verstandig is dit zelf te doen of de hulp van een vakman in te schakelen. Een aantal factoren spelen hierbij een rol. Zo kun je kijken naar je eigen kwaliteiten, hoe technisch ben jij en heb je de kennis en materialen om een vloer zelfstandig aan te leggen? Daarnaast speelt het type vloer een rol. De ene vloer is wat praktischer om zelf aan te leggen dan een andere vloersoort.

Laminaatvloer zelf leggen

Een laminaatvloer is een vloersoort waar veel mensen voor kiezen. Grote voordelen van een laminaatvloer zijn voorbeeld het ruime aanbod en het praktisch gemak om het zelf aan te leggen. Laminaat komt in verschillende kleuren, vormen en prijscategorieën, voor ieder wat wils dus. Bovendien kun je een laminaatvloer waarschijnlijk zelf leggen. Laminaat werkt vaak met een kliksysteem waarbij je verschillende laminaatplaten tegen elkaar aan klikt. Binnen korte tijd kun je een hele kamer leggen. Wel is het aan te raden om dit met minimaal twee personen te doen.

Hulp bij aanleggen gietvloer

Een andere zeer populaire vloersoort is de gietvloer. Bij het aanleggen van een gietvloer komt echter meer kijken dan andere vloersoorten. Een gietvloer is een vloer die bestaat uit verschillende lagen die letterlijk over elkaar heen gegoten wordt. Deze lagen moeten uiterst secuur worden voorbereid en moeten een exacte tijden drogen en uitharden. Echt vakwerk dus. Voor deze type vloer is het aan te raden om de hulp in te schakelen van een vloerenspecialist die op basis van jouw wensen en eisen een perfecte vloer kan neerleggen.

Author: admin

Share This Post On