In enkele stappen een schuur aan huis bouwen

Je bent op zoek naar wat extra ruimte om je spullen op te slaan, dus je besluit om een schuur te bouwen. Je denkt misschien dat het gemakkelijker en goedkoper zal zijn dan er een te kopen. Maar dan realiseer je je dat een nieuw schuurtje misschien wel minder kost dan de materialen en gereedschappen die nodig zijn om het zelf te bouwen. En wat als je geen ervaring heeft met het bouwen van schuurtjes? Dus, moet je leren hoe je jouw eigen schuur bouwt of moet je er een kant en klaar kopen?

Een schuur thuis bouwen in een paar stappen:

Het beste aan zelf bouwen is dat als er iets misgaat tijdens de bouw, slechts één persoon met het probleem te maken krijgt – en die persoon ben je meestal zelf! Als er problemen zijn met je ontwerp, kan het gemakkelijk worden aangepast zonder dat het invloed heeft op andere taken die tijdens de bouw worden uitgevoerd.

Basis stappen voor het bouwen van een schuur

  1. Kies een locatie.
  2. Ontwerp de schuur.
  3. Graaf de fundering, of laat iemand anders dat voor je doen als je tijd en werk wilt besparen.
  4. Bouw de muren van jouw schuur met behulp van vooraf gebouwde panelen (verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten) of bouw ze zelf met hout of metaal studs, afhankelijk van jouw voorkeur en budget. Deze stap kan het inhuren van een aannemer nodig zijn als je zelf geen toegang hebt tot de benodigde apparatuur zoals kranen of cementmixers.

Het is ook belangrijk om iemand met ervaring in de bouw voor deze stap in te huren, want anders kunnen er ernstige veiligheidsproblemen ontstaan tijdens en na de bouw.

  1. Bekleed het dak. Dit kan met verschillende materialen zoals dakleer, golfplaten of gewoon met dakpannen natuurlijk.

Zelf bouwen of professionals inhuren?

Op dit punt heb je een goed idee van hoe je wilt dat jouw schuur eruit gaat zien en waar je hem wilt hebben. Als je de stappen hierboven hebt gelezen, heb je ook deels geleerd hoe je een schuur moet bouwen vanaf nul. Nu is het tijd om te beslissen of je de schuur zelf gaat bouwen of dat je professionals inhuurt.

Materialen bestellen voor een schuur

Het is een goed idee om je materialen online te bestellen, omdat je er dan zeker van kunt zijn dat alle materialen die nodig zijn om een schuur te bouwen bij je thuis worden afgeleverd. Als je online bestelt, zorg er dan voor dat het materiaal wordt verzonden van iemand die je vertrouwt en van iemand die goede recensies heeft.

Author: admin

Share This Post On