Home made Netwerkkabel

Een te korte Netwerkkabel gekocht, of juist een veel te lange. Dit probleem komt wel is voor bij mensen, daarom kun je beter zelf een netwerkkabel maken in sommige opzichten.

 

Natuurlijk is er niet altijd een probleem met de internetkabel die u koopt in de winkel of op internet, maar er zijn wel is problemen. Het kan natuurlijk ook zijn dat mensen zelf een netwerkkabel willen maken omdat ze dit leuker vinden.
Het begint bij de juiste kabel kiezen, wilt u een Cat 5 kabel op rol of juist een supersnelle Cat 7 kabel op rol gebruiken. Het verschil zit hem echter alleen in de snelheid en de prijs, waar Cat5 steeds minder gebruikt wordt, maar nog prima te gebruiken is de voorkeur heeft qua prijs. Heeft de Cat7 de snelheden die vaak in het particulieren huishouden niet eens worden aangetikt.
Het gereedschap wat u moet gebruiken is een UTP-tang, hiermee kunt u de kabel strippen en de nieuwe RJ45-connectors aan de kabel vastmaken. Let er wel op dat u voldoende connectors in huis haalt, want het kan zijn dat het verkeerd gaat.krimptang-voor-rj45
Bij het strippen moet u letten op de volgorde van de aders. Deze volgorde moet u aanhouden: Oranje/wit-Oranje-Groen/wit-Blauw-Blauw/wit-Groen-Bruin/wit-Bruin. Druk deze plat en zorg er voor dat ze naast elkaar liggen. Knip de uiteindes van de kabels af om te zorgen dat ze allemaal even lang zijn.
Druk de connector in de tang en doe hier de aders op de juiste wijze in. Knijp vervolgens in de tang zodat de kabels vast zitten in de connector. Test de kabel om te kijken of hij goed werkt. Zo niet, dan kunt u een stuk van de kabel af knippen het het opnieuw proberen.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *