Hoezo een dakkoepel

Het aanschaffen en plaatsen van een dakkoepel lijkt voor velen misschien ver weg, maar u gaat er misschien anders tegen aankijken als u meer over de interessante toepassingen zou weten. Daarom willen wij u over dakkoepels en daglichtkoepels graag meer informatie geven.

Dakkoepel

Het grote voordeel van een dakkoepel

Dat is in twee woorden samen te vatten: Gratis licht. Overal waar u dakkoepels of daglichtkoepels monteert creëert u extra licht en bespaart u kunstlicht. Er zijn nu eenmaal ruimtes waar geen of nauwelijks daglicht binnenkomt. Dat kan zowel in een bedrijfspand als in een woning zijn. In een bedrijfsomgeving is voor de medewerkers een minimum aan daglicht vastgesteld. In woningen zijn donkere ruimtes vaak minder aangenaam of laat u om die reden al snel continue licht branden. Dat kost u geld en draagt ook niet bij aan energiebesparing. Het werken of verblijven in een daglichtomgeving bevordert bovendien de productiviteit en biedt een aangenamer gevoel.

 

De kwaliteit van dak- en daglichtkoepels

Een daglichtkoepel zoals die nu geleverd wordt lijkt totaal niet meer op de langzaam geel wordende exemplaren van vroeger. De hedendaagse dakkoepel is een technologisch ontwikkeld product met o.m. de volgende kenmerken:
• Helder glas dat het licht zonder effecten doorlaat.
• Is desgewenst met zonwerend glas leverbaar.
• Degelijke constructie die lucht- en regenwaterdichtheid biedt.
• Grote mate van inbraakveiligheid.
• Een sterke isolatiewaarde.
• Ook leverbaar in een z.g. straatuitvoering; daglicht over een grotere lengte.
Hierdoor is een dak- of daglichtkoepel een waardevol onderdeel van uw bedrijfspand of woning.

Dakkoepels - Gezond door daglicht

Een daglichtkoepel in de woning

Waar vroeger een daglichtkoepel hoofdzakelijk werd toegepast in bedrijfsruimtes zijn deze nu ook zeer geschikt voor montage in woningen. Om te beoordelen waar in uw woning een of meerdere daglichtkoepels toepasbaar zijn kunt u het volgende doen. Overal waar u het plafond van een ruimte even wegdenkt en daardoor daglicht zou zien, is plaats voor een daglichtkoepel. Met de plaatsing daarvan schept u een extra beleving. Natuurlijk daglicht, maar ook meer betrokkenheid bij de natuur door directe waarneming van de zon, de regen, sneeuw of een fraaie sterrenhemel. Als u toch door uw woongebied loopt kijkt u dan ook even of een dakkoepel een oplossing kan bieden in de garage, de bijkeuken of een bijgebouw.

Kosten en opbrengst van een daglichtkoepel

Dakkoepels en daglichtkoepels zijn inmiddels leverbaar met een zeer aantrekkelijke prijs/prestatieverhouding. Bovendien bespaart u direct na plaatsing al op energieverbruik. Minder kunstlicht dus minder elektriciteit gebruik en door de optimale isolatie geen warmteverlies. De voordelen van de goede geluidsreductie en de inbraakwerendheid kunt u daar nog aan toevoegen. Met dit alles in gedachten laat u zich wellicht eerder verleiden om met andere ogen tegen plafonds en daken aan te kijken.

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *