Hoe weet je waar de oorsprong van een lekkage zich bevindt?

Heb je last van een lekkage? Niets is vervelender dan een lekkage. Niemand wil een vochtige vlek op de muur of het plafond. Om dit probleem te verhelpen is het belangrijk dat je de oorsprong van een lekkage zo snel mogelijk opspoort. Soms is dit best lastig, want de vlek die je in je huiskamer opmerkt, kan gemakkelijk veroorzaakt worden door een lekkage in je badkamer of zelfs op het dak. Lekdetectie biedt uitkomst bij het opsporen van de bron.

Lekkage in huis

Een lekkage is niet alleen vervelend, het kan ook heel gevaarlijk zijn. Een waterlekkage kan in je stoppenkast ontstaan, wat kortsluiting kan veroorzaken. Daarnaast kan een lekkage ook schimmel veroorzaken. Schimmel is niet alleen moeilijk te verwijderen, smerig om naar te kijken, maar het is ook heel slecht voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk dat een lekkage in huis onmiddellijk moet worden gerepareerd.

Lekdetectie door een professionele loodgieter

Sommige lekkages zijn gemakkelijk op te sporen, maar een lekkage kan ook in de muur, het plafond of de vloer zitten. Om onnodig hak- en breekwerk te vermijden, is het verstandig een loodgieter in te schakelen. Om een lek op te sporen gebruiken loodgieters de nieuwste en meest geavanceerde apparatuur voor lekdetectie. De gebruikte apparatuur zorgt ervoor dat hij elk lek kan opsporen.

Zo kan een loodgieter gebruik maken van thermografische infraroodcamera’s, geavanceerde vochtmeetapparatuur en waterdrukapparatuur. Vanwege de lekdetectie gereedschap van een loodgieter ontstaat er geen onnodige schade aan je leidingen, riolering of je huis in het algemeen. In de meeste gevallen kan de lekkage onmiddellijk gerepareerd worden.

Lekdetectie voor de verzekering en lekkage

Bij het opsporen van een lekkage in huis is het aan te bevelen een lekdetectie rapport door de loodgieter te laten opstellen. Het voordeel hiervan is dat je woonhuisverzekering de opsporing van een lekkage dekt. Een lekdetectierapport vereenvoudigt het proces voor een verzekeringsdekking. Verzekeringsmaatschappijen hebben meteen inzicht in de schadekosten en deze worden gedekt.

Author: admin

Share This Post On