Hoe ontstaan lekkages?

Lekkages kunnen flink wat schade veroorzaken in en rondom jouw woning. Je wilt dus het liefst niet te maken krijgen met een dergelijk probleem. Helaas is een lekkage nooit geheel uit te sluiten. Iedere Nederlander kan er van de ene op de andere dag namelijk mee te maken krijgen. Je kunt de kans op een lekkage echter wel verkleinen. Voordat je hiermee aan de slag kunt, moet je weten hoe een lekkage ontstaat. Wij zetten hieronder een aantal veelvoorkomende oorzaken van een lekkage op een rijtje.

Achterstallig onderhoud
Een veelgehoorde oorzaak van een lekkage is achterstallig onderhoud. Sommige Nederlanders denken namelijk dat leidingwerk en dakbedekking niet onderhouden hoeft te worden. Dit is echter een misvatting. Ondanks dat jouw leidingen en dakbedekking een lange levensduur heeft, kunnen er wel problemen ontstaan. Wil je dergelijke problemen voorkomen? Voer dan regelmatig onderhoud uit of laat dit over aan een professional.

Onvoorzichtig te werk gaan
Lekkages ontstaan ook regelmatig doordat mensen zelf niet bepaald voorzichtig te werk gaan. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak bij een lekkage aan het platte dak. Vaak wordt er onnodig over de dakbedekking gelopen, waardoor een lek kan ontstaan. Zo liggen er bijvoorbeeld regelmatig kleine steentjes op een plat dak. Indien je hier met jouw schoenen op gaat staan, kan de dakbedekking scheuren en ontstaat een lekkage. Ga daarom altijd voorzichtig te werk wanneer je jouw platte dak betreedt.

Niet tijdig in actie komen
Mist er een dakpan op jouw hellende dak? Of heb je het idee dat er een zwakke plek in de dakbedekking van jouw platte dak zit? Wacht dan vooral niet af, maar kom direct in actie. Veel mensen doen dit echter niet. Het is in dat geval natuurlijk niet gek dat er een lekkage ontstaat. Wanneer je direct in actie komt, ben je een lekkage mogelijk een stap voor. Wat je in dat geval het beste kunt doen? Contact opnemen met een loodgieter. Hij komt snel naar jou toe en verhelpt het probleem direct. Mogelijk ontstaat er hierdoor helemaal geen lekkage en dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

 

 

Author: admin

Share This Post On