Hoe een waterleiding solderen?

Wil je in de zomer gemakkelijk je sproeier op het gras zetten of snel even een glaasje water halen? Dan is een buitenkraan een erg goede toevoeging! Het aanbrengen van een buitenkraan met het daarbij behorende leidingwerk is, mits je het juiste gereedschap hebt, een klus die je goed zelf kan doen.

Teken eerst op de muren de plek af waar je de waterleiding wil hebben. Daarna kan je met een rolmaat duidelijk de maten opmeten die je nodig hebt. Meet deze maten af op de koperen buis, en zaag deze daarna door met een ijzerzaag. Voor (koud) waterleiding is een buis van 15mm meer dan genoeg. Verwijder daarna de bramen van de buis en schuur de uiteinden met fijn schuurpapier.

Schuur daarna alle verbindingsstukken, moffen, bochten of T-stukken op met een fijn stukje schuurpapier. Druk daarna de te solderen stukken leiding in elkaar en smeer deze in met S39. Dit is een vloeistof wat er voor zorgt dat de corrosielaag op het koper wordt verwijderd. Hierdoor krijg je een schoner oppervlakte en een betere hechting.

Pak daarna je gasbrander en pak de solderen stukken beet met een waterpomptang. Verwarm het totdat de de vlam groenkleurig wordt. Houd nu het soldeertin tegen de las, als de waterleiding de juiste temperatuur heeft vloeit het tin zo naar binnen.

Heeft u na dit artikel toch nog vragen, neem dan gerust contact op met ontstoppingsbedrijf in Hengelo. U kunt tevens contact met ons opnemen als u een Verstopping heeft in Hengelo

tap-157333_960_720

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *