Het gebruiken van een rolstelling

Het gebruiken van een rolstelling biedt vele voordelen, een geschikte stelling vinden voor allerlei klussen is echter niet zo makkelijk. Dit komt voornamelijk omdat er veel verschillende soorten en merken zijn, zowel van goede als slechte kwaliteit. Wil je een rolstelling kopen? hou hier dan rekening mee. De kwaliteit en veiligheid van een rolstelling is uiteraard heel belangrijk omdat je op hoogte aan het werk bent, hier horen nou eenmaal veiligheidsmaatregelen bij. Ook is het heel handig als je een rolstelling hebt welke je makkelijk kan verplaatsen, dit maakt de klus een stuk toegankelijker.

Ideaal voor klussen op hoogte

Een rolstelling is natuurlijk gemaakt voor werkzaamheden die op hoogte moeten worden uitgevoerd, denk hierbij aan allerlei renovatiewerkzaamheden of schilderwerken. Je kan natuurlijk ook gewoon gebruik maken van een ladder of een trap echter is een rolstelling een stuk veiliger en praktischer. Op een rolstelling heb je namelijk voldoende bewegingsruimte en je hebt veel meer mogelijkheden om gereedschap weg te leggen of op te bergen. Ook hoef je niet de hele tijd naar beneden om de trap een stuk te verplaatsen, je kan met een rolstelling veel langer doorwerken. Veel rolstellingen zijn ook voorzien van wieltjes waardoor je de stelling makkelijk kan verrijden zodat je weer verder kan.

Het opbouwen van een rolstelling

Doordat de onderdelen van een rolstelling heel licht, maar stevig zijn, zijn ze heel makkelijk te vervoeren en op te bouwen. Wel is het belangrijk dat als je echt de hoogte in gaat dat je samen met een collega bent om de stelling veilig op te kunnen bouwen, alleen wordt hierbij niet aangeraden. Verder moet er goed gelet worden op welke hoogte de rolstelling moet komen te staan en of er zo nog genoeg bewegingsvrijheid is. De rolstelling moet voor de veiligheid ook stevig staan, een stelling opbouwen op los zand is natuurlijk niet slim omdat deze dan weg kan zakken. Echter kan het soms niet anders dat een stelling op zand moet komen te staan, probeer dan een stabiele ondergrond te creëren door bijvoorbeeld een steen of tegel onder elke wiel te leggen, hierdoor komt de stelling wel stevig te staan.

De veiligheid van een rolstelling

Wanneer een rolstelling niet veilig gebruikt wordt kunnen er boetes uitgedeeld worden, dit wil je natuurlijk voorkomen. Het veilig opbouwen en gebruiken van een rolstelling is dus zowel goed voor je eigen gezondheid als je portemonnee.

Author: admin

Share This Post On