Gietvloeren

Gietvloeren

Een gietvloer is een vloer die de laatste jaren behoorlijk in opkomst is. Niet alleen hebben ze een moderne uitstraling, maar ze zijn bovendien comfortabel, zeer gemakkelijk schoon te houden en in de meeste gevallen ook zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Soorten Gietvloeren

Er zijn talloze verschillende soorten gietvloeren, vaak geven leveranciers van gietvloeren ook nog hun eigen benaming aan hun gietvloerproducten zodat het nogal ondoorzichtig kan zijn welke gietvloer het meest geschikt is voor jouw toepassing.
Echter, in grote lijnen zijn gietvloeren onder te verdelen in slechts 4 hoofdgroepen.

  • PU-Gietvloer
  • EP-Gietvloer
  • Cement gebonden Gietvloer
  • Betonlook Vloer

PU-Gietvloer

Dit is een Polyurethaan vloer, Door zijn moderne look is deze vloer zeer geschikt voor woningen, musea, showrooms en kantoren. Deze vloer is elastisch en daarmee scheur-overbruggend. Een belangrijk voordeel is dat deze vloer zeer goed te gebruiken is in combinatie met vloerverwarming.

EP-Gietvloer

Dit is een Epoxyvloer. Deze vloer mag worden gezien als een industriÎle vloer, maar wordt echter juist door zijn industriÎle uitstraling ook gebruikt in showrooms. Echter de belangrijkste voordelen van dit type vloer zijn de kras-bestendigheid, de hoge graad van mechanische belastbaarheid en de hygiÎnische eigenschappen.

Cement Gebonden Gietvloer

Het belangrijke verschil met de 2 voorgenoemde vloeren is dat met deze vloer eventuele hoogteverschillen gemakkelijk zijn weg te werken, waardoor deze vloer zich ook zeer goed eigent voor renovatieprojecten. Deze vloer heeft een licht industriÎle uitstraling en past daardoor goed in interieurs waarin ook veel hout en staal wordt gebruikt.

Betonlook Vloer

Deze vloer wordt, hoewel je wellicht anders zou denken, ook gegoten. Deze vloer wordt echter in tegenstelling tot de eerder genoemde vloeren na het gietproces handmatig ingespaand. Dat proces in combinatie met de 2 kleuren kunststof die worden gebruikt, zorgt ervoor dat de vloer eruit zal zien als een betonvloer, maar in wezen dus gewoon een gegoten kunststofvloer is.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *