Ga voor zekerheid en regel je uitvaartverzekering

Wat is een uitvaartverzekering en waarom sluit je deze af?

Een uitvaart verzekering of begrafenisverzekering dekt de kosten van een uitvaart of crematie nadat de verzekerde komt te overlijden. Het voordeel is dat de nabestaande de uitvaart op deze manier niet zelf hoeven te betalen. Een uitvaart is over het algemeen vrij duur. Er komt veel bij kijken zoals receptie, rouwkaarten, een kist, een grafsteen en een toespraak door de nabestaanden. Als je niet verzekerd ben en je nabestaanden over onvoldoende financiële middelen beschikken kan je soms niet je gewenste uitvaart houden. Naast uitvaart wordt ook de crematie gedekt. Tegen een levenslange lage premie per maand ben je onbeperkt verzekerd zowel voor vroegtijdig als laat overlijden bij ouderdom. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Kies de juiste uitvaartverzekering vergelijk.

Verschillende uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende soorten begrafenisverzekering en je kunt de uitvaartverzekering vergelijken en kiezen welke het beste bij jouw wensen past. De kapitaalverzekering wordt veel gekozen want deze keert een bedrag uit na overlijden en waarvoor de nabestaanden de volledige begrafenis kunnen organiseren. Sommigen kiezen voor een natura uitvaart waarbij deze door de verzekeraar wordt georganiseerd zonder dat er een bedrag aan de nabestaanden wordt uitgekeerd. De uitvaart zelf wordt dan direct aan de begrafenisondernemer betaald en verzorgd door de verzekeringsmaatschappij. De combinatieverzekering is een mix tussen een natura en kapitaal uitvaart. De uitvaart wordt verzorgd en er wordt een geld bedrag uitgekeerd. De tweelevenpolis is voor twee partners die verzekerd zijn op dezelfde polis. Als een van de twee overlijdt wordt het bedrag ineens uitgekeerd.

Verschil met een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering werkt net even wat anders dan de uitvaartverzekering. De overlijdensrisicoverzekering is voor mensen die extra risico lopen om te overlijden zoals ouderen en mensen met een ongeneeslijke ziekte. Deze heeft een zelfgekozen looptijd. Indien men voor de einddatum overlijdt keert deze altijd uit, het bedrag is vrij besteedbaar. Indien het overlijden na de einddatum plaatsvind wordt niks uitgekeerd. Een uitvaartverzekering is levenslang en keert altijd uit na overlijden en is geschikt voor een crematie of begrafenis.

Uitvaartverzekering voor en nadelen

Een uitvaartverzekering biedt zekerheid na jouw overlijden. Nabestaanden hebben zo geen hoge kosten voor een uitvaart en kunnen de uitvaart die jij graag wenst uitvoeren. Nadeel is dat in sommige gevallen de verzekeringsmaatschappij de begrafenis vormgeeft en de begrafenisondernemer kiest. Vaak gaat het om een standaard begrafenis en moeten alle extra’s nog uit eigen portemonnee worden betaald. Het is van belang goed naar de polisvoorwaarden te kijken of te zien wat wel en niet wordt vergoed. Ouderen worden soms geweigerd omdat het risico op overlijden groter is als men al op leeftijd is.

Drie goede tips bij uitvaartverzekering vergelijking

Belangrijk is om niet te lang te wachten met afsluiten. Natuurlijk is het niet een fijn onderwerp om bij stil te staan. Maar een uitvaartverzekering vergelijk is zeker iets om te overwegen. Kijk goed naar de polisvoorwaarden zo komen nabestaanden achteraf niet voor verassingen te staan. Tot slot is het van belang goed te vergelijken om zo goedkoop mogelijk uit te zijn en weten wat er wordt vergoed. Elke maatschappij heeft zijn eigen regels.

 

Author: admin

Share This Post On