Een serre laten bouwen met deze stappen

Wanneer je meer ruimte in huis wilt, is een serre laten aanbouwen een goede optie. Er zijn echter een aantal zaken die je zult moeten bepalen voor je een serre kunt laten zetten. Welke dingen dit zijn, beschrijven we in dit artikel!

Prefab of op maat?

De eerste beslissing die je moet maken is of je voor een prefab serre gaat of een op maat gemaakte serre. Een op maat gemaakte serre ziet er doorgaans een stuk mooier uit. Ook kun je deze precies laten maken zoals je zelf wilt. Bij een prefab serre is dit niet het geval. Hierbij zit je vaak aan standaard maten en vormen. Een prefab serre is echter wel weer een stuk goedkoper. Ook wordt deze veel sneller geplaatst. Beide opties hebben dus voor- en nadelen. Je zult dus voor jezelf moeten bepalen welke van de twee het wordt!

De afmeting

Wanneer je een keuze hebt gemaakt tussen prefab en op maat, zul je de afmeting moeten bepalen. Kijk hierbij niet alleen naar hoeveel extra ruimte je wilt, maar ook naar hoeveel ruimte je maximaal van je tuin op wilt offeren.

Het glassoort

Wanneer je de afmetingen hebt bepaald, is het tijd om het glassoort te kiezen. Ook hier zit namelijk verschil in! Het ene glassoort isoleert weer beter dan het andere. Omdat een serre voor het grootste gedeelte uit glas bestaat, heeft het glassoort veel invloed op de uiteindelijke prijs. Neem dit dus mee in je overweging.

Het materiaal

Dan het materiaal. De meest gebruikte materiaalsoorten zijn kunststof, hout en aluminium. Deze materiaalsoorten verschillen onder meer in uitstraling, isolatiewaarde, onderhoud en prijs. Neem ook deze zaken dus mee in je overweging.

Extra opties

Tot slot zijn er nog verschillende extra opties voor in je serre. Denk bijvoorbeeld aan een airco, verwarming, zonwering en het soort vloer. Bepaal dus ook dit soort zaken van te voren, om niet voor onverwachte kosten te komen staan.

Serre laten plaatsen

Heb je alle bovenstaande aspecten bepaald? Mooi! Dan kun je jouw prefab of op maat gemaakte serre laten aanbouwen door De Aanbouw Expert!

Author: admin

Share This Post On