Een kledingrek, altijd handig!

Waar laat ik het allemaal?

Er zijn er onder ons, die zich nauwelijks druk maken over de kleding die ze dragen, maar het merendeel van de bevolking doet wel zijn best om er, afhankelijk van de gelegenheid, enigszins respectabel uit te zien. En dan is er ook nog een behoorlijke toplaag voor wie kleding de man, of de vrouw maakt. Ze hebben allemaal één ding gemeen: de kleren die ze hebben en die ze te pas en te onpas aanschaffen, moeten op een of andere manier netjes opgeborgen worden … tenzij je natuurlijk een gigantische sloddervos bent.

Kledingkasten vormen een prima oplossing met de kapstok, bijvoorbeeld thuis in de gang voor de jassen, sjaals en ander specifieke spullen die we nodig hebben voor buiten. Als je echter niet de ruimte meer hebt voor het plaatsen van extra kasten op sommige plaatsen in je huis, kan een kledingrek een uitgekiende oplossing zijn.

Waarom zou ik een kledingrek aanschaffen?

De belangrijkste reden hebben we al eerder genoemd: een kledingrek kan net dat beetje extra bieden zonder dat je daarbij een complete kast hoeft bij te zetten. Zo hou je meer ruimte in je kast voor bijvoorbeeld je schoenen! Een ander groot voordeel van een garderoberek is dat het heel gemakkelijk is om er je niet opvouwbare kleding aan op te hangen. Zo kun je een klerenkast voornamelijk gebruiken voor leggoed en je kledingrek voor pakken, jurken en andere kleren, die je te allen tijde netjes wilt houden. Kledingrekken zijn verrijdbaar, gemakkelijk te verplaatsen naar willekeurig elke andere ruimte binnen- of buitenshuis.

Kenmerken van diverse modellen kledingrek

• Enkelvoudig: dit meest simpele model bestaat uit een raamwerk van twee horizontale en twee verticale roestvrijstalen stangen, waarbij de kleding opgehangen wordt aan de topstang.
• Dubbel: hierbij is de enkelvoudige uitvoering verdubbeld. Zowel in de enkele als dubbele uitvoering kan men ook gebruik maken van allerlei tussenstangen om zo nog meer opbergruimte te creëren.
• In hoogte verstelbaar: de draagstang kan in hoogte variëren, afhankelijk bijvoorbeeld van de lengte van de kleding.
• Opvouwbaar: het kledingrek kan zodanig opgevouwen worden, dat het eenvoudig opgeborgen kan worden, wanneer het niet gebruikt wordt.
• Met of zonder hoes: naast de kale stangconstructie kun je de kleding aan het kledingrek beschermen met behulp van een hoes, die om het gehele rek zit.
• Luxe kledingrek: meerdere hangrails met verschillende legplanken in hoogte verstelbaar en zodoende aan te passen aan de ruimte, waarin het zijn plaats vindt.
• Dressboy: dit type kledingrek is meestal niet verrijdbaar en geschikt voor slechts een enkel kledingstuk of kledingcombinatie, een staande klerenhanger.

 

 

Author: admin

Share This Post On