Deze kamerplanten ruiken het lekkerst

Kamerplanten zijn natuurlijk hartstikke mooi en ideaal om op natuurlijke wijze jouw woonaccessoires aan te vullen. Ze zorgen ervoor dat je minder stress hebt en ze zuiverende de lucht voor je. Wist je dat er een aantal planten zijn die ook nog eens een heerlijke geur verspreiden? Als je deze kamerplanten in huis haalt heb je écht een stel natuurlijke luchtverfrissers.

Geraniums

Er zijn veel verschillende soorten Geraniums die ieder hun eigen specifieke lucht verspreiden. Zo heb je de Rozengeranium die de sterke geur van roos verspreidt, maar je hebt bijvoorbeeld ook de Appelgeranium die de frisse geur van appels verspreidt en de Citroengeranium die ruikt naar een citruslucht. Veel van deze geuren worden vaak gebruikt in oliën en kaarsen die ook geur verspreiden.

Gardenia

De Geur van Gardenia wordt veel gebruikt in parfum en verzorgingsproducten. Dit komt omdat er een heerlijke geur wordt verspreid door dit kamerplantje. De witte bloemen zorgen voor een sterke geur en ruikt erg zoet. Je kan het langs genieten van deze plant door hem op een lichte plek te zetten en hem zeker niet te laten uitdrogen.

Kamerfoelie

Eigenlijk is dit een klimplant, maar je kunt hem prima klein houden door hem in een mooie pot te zetten voor in de woonkamer. Als je hem meer ondersteuning geeft door een stok of een rekje, gaat de plant vanzelf klimmen en kun je hem naar elke plek laten groeien waar je wilt. Hij geeft een heerlijke zoete aroma af en hoort daardoor absoluut thuis in dit rijtje.

Koffieplant

Ondanks dat de naam misschien anders doet denken, ruikt de Koffieplant niet naar de geur van vers gezette koffie. Sterker nog, hij verspreidt een hele zoete geur die lijkt op de geur van jasmijn. Als de plant goed wordt verzorgd, kan het zijn dat er kleine witte bloemetjes gaan bloeien.

Author: admin

Share This Post On