Dak verhogen: creëer meer ruimte in je huis

Kom je in je huis ruimte te kort? Het verhogen van je dak is een mooie mogelijkheid om meer ruimte in huis te creëren, voor bijvoorbeeld een nieuwe slaapkamer, badkamer of een kantoor aan huis. De mogelijkheden die je met een dak verhoging hebt, zijn afhankelijk van het type dak: plat of hellend. In deze blog lees je welke mogelijkheden er zijn!

Het verhogen van een plat dak

Heb je een plat dak? Het verhogen van een plat dak wordt in de meeste gevallen gedaan door het plaatsen van een extra verdieping. Je kunt vervolgens zelf kiezen of je daar een hellend of plat dak wilt. 

Mis je extra opbergruimte? Dan zou je van het platte dak ook een schuin dak kunnen laten maken, zodat je hiermee extra opbergruimte creëert. 

Het verhogen van een hellend dak

Een hellend dak verhogen wordt op een andere manier gedaan. Bij een hellend dak heb je namelijk vaak al meer ruimte dan bij een plat dak. Het verhogen van een schuin dak wordt door een nokverhoging gedaan. 

Volgens https://www.topdak.nl/dak-verhogen/ zijn er twee verschillende, nokverhogingen:

  • Enkelzijdige nokverhoging: het verhogen van één kan van het dak.
  • Dubbelzijdige nokverhoging: het verhogen van beide zijden van het dak. 

Het plaatsen van een dakkapel valt ook onder de mogelijkheden. Het is een minder ingrijpende klus dan het verhogen van de nok, maar creëert toch meer ruimte om te lopen. Ook zorgt een dakkapel voor extra lichtinval in de betreffende kamer. 

Voordelen van een dak verhogen

Het grootste voordeel van een dak verhogen is dat je meer ruimte in huis hebt. Zo kun je bijvoorbeeld een extra slaapkamer, badkamer of kantoorruimte aan huis laten bouwen. 

Het verhogen van je dak brengt daarnaast nog meer voordelen met zich mee:

  • Het verhoogt de waarde van je woning, je hebt namelijk een groter woonoppervlak
  • Het draagt bij aan het verbeteren van je woning, zo heb je naast een groter woonoppervlak ook extra lichtinval en verbeter je de uitstraling van het huis
  • Het biedt mogelijkheden om de isolatiewaarde van je huis te verbeteren

Dak verhogen: welke kosten kan ik verwachten?

Wanneer je het dak van je woning wilt verhogen, is het natuurlijk fijn om vooraf te weten welke kosten je kunt verwachten. Het verhogen van een plat dak kost gemiddeld tussen de €500,- en €1.000 per vierkante meter, en van een schuin dak tussen de €800,- en €1.200,- per vierkante meter. 

Voor een dakkapel moet je rekening houden met een gemiddelde prijs tussen de €3.500,- en €4.500,-. 

Author: admin

Share This Post On