Brandpreventie door gebruik te maken van rookmelders in je woning

Er zijn twee manieren hoe je hem kan horen. Als de batterij bijna leeg is, of als er gevaar dreigt door brand. We hebben het uiteraard over een rookmelder. De meeste mensen krijgen nooit te maken met brand binnenhuis. Dit is natuurlijk erg fijn, maar het is geen overbodige luxen om met het gebruik van een rookmelder uw veiligheid te garanderen. Door het aanbrengen van enkele rookmelder is uw woning kan u altijd veilig gaan slapen. Als er brand ontstaat in uw woning dan weet je dat in ieder geval snel genoeg om jezelf en andere inwonende in veiligheid te stellen. Een rookmelder is dus een slimme investering. Vandaag wordt je op de hoogte gesteld van de nieuwste rookmelders met de nieuwste functies die je woning nog veiliger maken.

Slimme rookmelder ook op vakantie nut

Een slimme rookmelder is het nieuwste van het nieuwste. Het is eigenlijk best logisch dat een rookmelder goed werkt en zoveel mogelijk functies heeft om jou in veiligheid te houden. Een slimme rookmelder geeft je namelijk een push-bericht op je telefoon als er iets aan de hand is in je woning. je krijgt als het ware een alarmmelding als er iets fout gaat. Zelfs als je aan de andere kant van de aardbol op vakantie bent weet je binnen enkele seconden dat er brandgevaar in je woning is ontstaan. Je kan op dit moment bekenden of hulpdiensten raadplegen.

Is het vals alarm?

Veel mensen maken tegenwoordig hun gehele woning smart. Een slimme woning brengt niet alleen luxe, maar zorgt dus ook voor een betere leefomgeving. Als je daadwerkelijk niet thuis bent en de rookmelding geeft je een waarschuwing op je mobiel, dan is de kans groot dat er daadwerkelijk ook echt iets aan de hand is. Het is fijn om het uiteraard zeker te weten. Door een nieuwe functie is het mogelijk om via een IP camera mee te kijken, naar wat er op dat moment in je woning gebeurt. Deze beveiligingscamera kan dus meer dan alleen het beveiligen tegen inbraak, maar dus ook het controleren op vals alarm van de brandmelder. Je kan dus rustig op vakantie zonder zorgen te maken over de staat van je woning of de veiligheid van je huisdieren.

Maak het zo veilig mogelijk

Een slimme functie van de nieuwste slimme rookmelder is dat je hem kan linken aan al de apparaten, het smart maken van je huis dus. Als het daadwerkelijk zo is dat er brand in je woning is ontstaan, dan kan je instellen dat al je lichten aangaan. Dit maakt de zichtbaarheid al een stuk beter met al die rook. Ook kunnen rolluiken hier op aangesloten worden. Deze gaan omhoog, zodat mogelijk zonlicht je laat zien waar je heen moet door de rook. Dit alles wordt mogelijk gemaakt doordat alle apparaten verbonden zijn met het internet en samen je woning slim maken. Los van dat een slimme woning je ontzettend veel luxe geeft, brengt het je dus ook veel voordelen met zich mee omtrent veiligheid.

Author: admin

Share This Post On