Besparen preventieve werkzaamheden voor dakonderhoud u echt geld?

U bent altijd op zoek naar nieuwe manieren om uw onderhoudsbudget te verhogen, wat betekent dat u op korte termijn zult moeten bezuinigen. De meest voorkomende reactie op het drukken van andere uitgaven is het verminderen van niet-belastende onderhoudsprojecten voor gebouwen, zoals routinematig preventief dakonderhoud. Immers, als het dak niet lekt, kan het gerust zijn, toch?

Zelfs als die onderhoudswerkzaamheden aan het dak nu niet dringend lijken, kan het afschaffen ervan een aanzienlijke invloed hebben op uw financiële positie op lange termijn. Daarom is een plan voor preventief onderhoud van het dak zo belangrijk voor de resultaten van uw bedrijf.

Preventief dakonderhoud is een slimme financiële zet.

De toegang tot beperkte middelen zal naar verwachting leiden tot een focus op cruciale systemen, zoals beveiligingsinfrastructuur of ononderbroken stroomvoorziening in datacenters, wat betekent dat minder belangrijke apparatuur vaker defect zal gaan.

Daken, gevels en parkeerterreinen die geen dynamische mechanische apparatuur zijn, zijn voorbeelden van activa die mensen zelden overwegen voor preventief onderhoud. Omdat dakbedekking en bestrating zo duur zijn om te vervangen en te onderhouden, kan het niet repareren ervan of het uitvoeren van routineonderhoud de verslechtering aanzienlijk versnellen en later leiden tot veel duurdere schade.

Beschouw het dak van uw bedrijf als een auto: als u nooit uw olie of banden zou verversen, zou uw auto veel sneller stuk gaan dan wanneer u hem regelmatig had onderhouden. U zou voor grote reparaties moeten betalen of eerder dan gepland een nieuwe auto moeten kopen, en dit is een veel grotere investering dan af en toe alleen de olie verversen. Dezelfde logica geldt voor het dak van uw gebouw; door het dak regelmatig te onderhouden, hoeft u het niet sneller te vervangen dan nodig is, en dat bespaart u op de lange termijn geld.

Voorkomen is gemakkelijker

Onderhoudprogramma’s maken het voor bedrijven zoals het uwe veel betaalbaarder om het rendement op uw nieuwe dak te maximaliseren. Het deskundige team van Dakdekker Rotterdam heeft een uitgebreide capaciteit om in korte tijd honderden faciliteiten en woningen in heel Rotterdam te onderhouden, waardoor u de levensduur van uw huidige dakbedekking kunt verlengen.

Voorkomen is beter dan genezen, zegt men. Maar als het gaat om belangrijke onderdelen zoals uw dak, vertegenwoordigen ze een aanzienlijk deel van het budget van uw instelling. En het is de investering meer dan waard.

Author: admin

Share This Post On