3 redenen om naar Drenthe te verhuizen en 2 redenen waarom niet.

Het wordt steeds populairder, van de overvolle randstad verhuizen naar een rustige provincie als Drenthe. Meer en meer mensen verruilen het lawaai en de drukte voor de rust en veiligheid van Drenthe. Er zijn een aantal redenen waarom ook steeds meer gezinnen hiervoor kiezen.

Ruimte voor iedereen

De provincie heeft een lage bevolkingsdichtheid. Deze ruimte ervaar je niet alleen als je een wandeling maakt door de uitgestrekte natuur, maar ook in de opzet van de dorpen en steden. Alles is veel ruimer opgezet.

Bovendien zijn de huizen hier groter én goedkoper. Voor de prijs van een appartement of kleine stadswoning in de randstad koop je in Drenthe een ruim vrijstaand huis, vaak met eigen garage en grote tuin. Er wordt veel gebouwd in Drenthe, zowel in de dorpen als in de steden, zoek eens op nieuwbouw in Drenthe.

Veiligheid

Omdat Drenthe geen overvolle wegen heeft, vol met gehaaste automobilisten die snel naar hun werk of naar huis willen, heeft de provincie ook veel minder verkeersongevallen. Er is geen tot weinig geluidsoverlast door het verkeer, laat staan lange files met de bijbehorende uitlaatgassen.

Bovendien beschikt het over een groot netwerk van fietspaden. Kinderen kunnen dus al van jongs af aan veilig op de fiets naar school. Natuurlijk zijn deze fietspaden ook uitermate geschikt voor recreatieve ritjes.

Kleine gemeenschappen

Vooral in de dorpen, maar ook in de steden zul je de gemeenschapszin ervaren. Lopen de mensen in de randstad elkaar bijna angstig voorbij, in Drenthe groet men elkaar, bekend of onbekend. Het zijn hechte gemeenschappen die nieuwkomers hartelijk welkom heten. Een praatje in de supermarkt, gewoon wat belangstelling voor elkaar, je zult het snel ervaren als je besluit naar Drenthe te verhuizen.

Nadelen van het wonen in Drenthe

Hoewel Drenthe een prachtige provincie is, zijn er ook nadelen om er te gaan wonen. Ben je juist een liefhebber van actie, houd je van de drukte dan ben je in de stad beter op je plaats. Eigenlijk zijn er twee grote nadelen: 

1) het vinden van werk is lastig in Drenthe. Grote bedrijven hebben de neiging om zich in de buurt van grote steden te vestigen.

2) ben je een liefhebber van concerten theater en films, de meeste primeurs vinden toch plaats in de grote steden. Uiteindelijk komen ze ook wel naar deze provincie, maar altijd later dan in de steden. 

Het is dus een kwestie van afwegen en je mogelijkheden verkennen.

Author: admin

Share This Post On