3 redenen om een systeemplafond te nemen

Een plafond renoveren en kiezen voor een systeemplafond is altijd een goede keuze. In deze blog gaan we dan ook kijken naar drie verschillende redenen waarom iemand een systeemplafond zou kunnen nemen. Het is daarvoor uiteraard wel belangrijk hoe zijn plafond er precies uit ziet en daarom gaan we dan ook in het eerste gedeelte van de tekst kijken hoe zo’n plafond er precies uit ziet. Ook gaan we kijken hoe je een systeemplafond precies in elkaar kan zetten want een systeemplafond is namelijk best gemakkelijk in elkaar te zetten.

Wat is nou eigenlijk een systeemplafond

Het is de ideale manier om een plafond te renoveren. Het is niet alleen een heel net plafond, maar ook een heel makkelijk plafond. De eerste reden is dan ook omdat het plafond zo makkelijk te monteren is. Zo bestaat het plafond uit twee delen. De eerste hiervan is een geraamte. Deze wordt opgehangen onder het originele plafond. Hierdoor ontstaat er dus ook een soort ruimte tussen beide plafonds. Hier komen we zo op terug maar deze ruimte is ook een van de redenen om te kiezen voor dit plafond. In het geraamte worden platen gehangen. Deze platen komen op die manier precies naast elkaar te hangen waardoor er dus een egaal plafond ontstaat. Heel gemakkelijk en snel dus.

De voordelen van het plafond

In de tussenruimte tussen beide plafonds is het namelijk mogelijk om kabels en buizen te verwerken. Normaliter zitten deze aan de buitenkant. Hierdoor heb je bijvoorbeeld kabels langs de muren lopen of kabels gewoon zichtbaar op het plafond. Andere manieren om deze kabels weg te werken, zijn vaak vrij duur, maar zoals al bekend is dit bij een systeemplafond niet van toepassing. Daar komt namelijk bij dat een systeemplafond helemaal niet duur hoeft te zijn. De plafonds zijn in een hele hoop verschillende prijsklassen te krijgen waardoor er dus altijd wel een plafond is wat passend is in jouw budget. Als laatste voordeel is het ook nog eens heel makkelijk om zo’n plafond te monteren. Ook dat is uiteraard een voordeel omdat het monteren van een plafond ervoor kan zorgen dat iemand een hoop geld kwijt is.. Dan ben je wellicht goedkoper uit met het kopen van het plafond, maar ben je nog steeds een hoop geld kwijt aan het inhuren van een monteur voor het plafond. Bij een systeem plafond dus helemaal niet nodig

Bron: Afbouwtotaal

Author: admin

Share This Post On